Visserij dagen Makkum Histoarysk Wurkferb‚n WŻnseradiel

 

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

 

1963
 
 
 


1968 12 en 13 juli

   

Visserijdagen

Vanaf 2003 worden de 2-jaarlijkse Visserijdagen georganiseerd. In navolging van de visserijdagen die in de zestiger- en zeventiger jaren van de vorige eeuw werden gehouden. Op deze site proberen wij die jaarlijkse festiviteiten te reconstreren aan de hand van knipsels en foto's aanwezig in het archief van Ald Makkum. Uw hulp is daar bij gewenst.
Prijs gewonnen bij het sprietslaan, roeien of zwemmen? Weet u het jaar nog? Is er misschien een foto?
Kortom, alles is welkom om het verhaal compleet te krijgen.

 

stichting Ald Makkum
Waagsteeg 1a, 8754 EV  Makkum
info@ald-makkum.nl

 

 

aa aa


1969 11 en 12 juli

   


1970

Leeuwarder Courant 13 juli 1970


1971

 

Stralende visserijdag in Makkum

Makkum heeft zaterdag bij stralend weer zijn jaarlijkse visserijdag gehouden. Het was niet alleen aan het strand bijzonder druk, maar ook aan de haven, waar de vrolijk bevlagde vissersschepen lagen te wachten tot zij uit konden varen. Dat gebeurde om half zes, want eerst moesten de roeiwedstrijden in de haven achter de rug zijn. Afgeladen met gasten maakten de vissersvaartuigen een tochtje van een uur naar Kornwerderzand, op het strand nagestaard door de vele baders.

De roeiwedstrijden namen de hele middag in beslag door de grote deelname: 24 herenploegen en zeven damesploegen. De meeste ploegen werkten zich in het zweet en in de harde strijd sneuvelde zelfs een roeispaan. Een ploeg die vanwege de hitte een flesje bier mee wilde nemen in de roeiboot, werd gesommeerd het gerstenat aan de wal te laten, want er moest hard geroeid worden en geen pleziertochtje van worden gemaakt.

 

   

 

Na de lange strijd kwamen om kwart over vijf de winnaars uit de bus. Eerste bij de heren werd, onder luid scheepsgetoeter, het ťquipe O., D. en P. Amels. Tweede werden de heren A. Koornstra, A. Poepjes en F. Bootsma en derde de gebroeders Johannes, Albert en Andries Koornstra.

De bekerwinnaars bij de dames wonnen ook dit jaar. Dit was de ploeg mevrouw J. van Malsen-Busman, R. Amels-Hoekstra en A. Koornstra-Schaafsma. Tweede werd het driespan Aukje de Witte, Dora Huisman en Sijke Kampen, derde het ťquipe H. van Malsen-Tuinier, H. van Malsen en C. van Malsen en vierde de dames Poepjes, Dekker en Poepjes-Vrolijk.

(verslag Leeuwarder Courant 12-07-1971)

 

 

 

Index pagina

 

Vorige pagina

 

Histoarysk Wurkferb‚n WŻnseradiel